Trenger du hjelp før du kjøper. Ring kundeservice: 992 23 489

Kundesenter


Support


 1. Personlig hjelp

 2. Montering av ny sykkel

 3. Sykkel og sikkerhet

 4. Vedlikehold av sykkel

 5. Justere bremse - videohjelp

 6. Bytte dekk / vinterdekk- videohjelp

 7. Fylle luft / ulike ventiler- videohjelp

 8. Elsykkel Electra Townie GO!- videohjelp

 9. Brooks sykkelsete- videohjelp

 

PERSONLIG HJELP:

Trenger du hjelp til å velge størrelse eller har du andre spørsmål i forbindelse med kjøp? Kontakt oss på telefon: 992 23 489, epost: post@sykkelpikene.no eller kontaktskjema HER.

 

MONTERING AV NY SYKKEL:

 

Det er nødvendig med generell teknisk kunnskap for å montere en sykkel. Du trenger ikke være sykkelmekaniker, men du bør forstå det som skjer. Er du i tvil eller skulle det oppstå problemer bør du kontakte et sykkelverksted eller oss. Sykkelpikene AS er ikke ansvarlig for skader som følge av feil montering eller feil bruk. Dette er ikke en fullstendig bruksanvisning.

 

 1. EMBALLASJE: Esken åpnes forsiktig. Klaffene til esken åpnes i toppen. Se pilene på utsiden av esken. Ta først ut de løse delene, deretter løftes sykkelen rett opp. Vær to personer om nødvendig. Vi anbefaler å ta godt vare på emballasjen dersom du skulle ønske å benytte angrerett. Beskyttelsen rundt sykkelen fjernes forsiktig. Ikke bruk skarpe gjenstander som kan lage riper i lakken.
 2. STYRET: Vri gaffelen slik at buen peker fremover. Vri styret slik at wierene kommer fremover og går i en slak bue. Styret må ikke komme for høyt. Se merkingen på delen som går ned i sykkelrammen.
 3. SKJERM: Skjermen til forhjulet festes i hullet på gaffelen (der gaffelen deles i to). Bruk den lange bolten som fulgte med. Dersom du skal montere lykt på gaffelen, så gjøres det nå.
 4. FORHJUL: Sørg for at gaffelen kommer helt ned på akslingen. Stram godt på hver side. Sørg for at det er lik avstand mellom gaffelen og at hjulet spinner rett.
 5. SETE: Sete må ikke komme for høyt. Se merkingen på delen som går ned i rammen. Stram godt.
 6. BREMSE: Bremsene kommer ofte ferdig montert. Wier må strammes/monteres. Er du i tvil anbefaler vi deg kontakte oss eller be om hjelp hos ditt lokale sykkelverksted. Nye wiere strekker seg i løpet av den første perioden og må etterjusteres.
 7. PEDAL: Legg merke til at pedalen på venstre side har «links» gjenger. Det vil si at den skrues på motsatt vei. I begge tilfelles skrues pedalene på ved å vri i retning mot forhjulet. Ikke tving pedalen inn. Skru løst fast med fingrtuppene først. Stram godt med verktøy.
 8. PÅBUDT: Refleks foran og bak er påbudt i Norge. Det gjelder også ringeklokke.
 9. LUFTTRYKK: Fyll luft i begge dekkene. Riktig lufttrykk står på kanten av dekket. Normalt mellom 3 – 4,5 bar.
 10. PRØVETUR: Første tur gjennomføres på en trygg plass uten bakker og trafikk. Sjekk at bremser, hjul, gir og styre oppfører seg normalt og forutsigbart. Brems og gir forsiktig de første gangene. Sykkelen du nettopp har montert er stort sett lik andre sykler. Har du mistanke om at noe kan være galt bør du oppsøke sykkelverksted eller kontakte oss. Etter noen turer må skruer og wiere sjekkes og eventuelt etterstrammes.

SYKKEL OG SIKKERHET:

 1. Styret må ikke komme for høyt. Stangen som går ned i gaffelen er merket med minimum innsats dybde. Sjekk at styret er festet godt, at gaffelen peker fremover og at styret har full svingradius. Etterstrammes.
 2. Sete må ikke komme for høyt. Setepinnen er merket med minimum innsats dybde. Sjekk at sete er festet godt. Sete må ikke være så høyt at det ikke er mulig å få foten ned til bakken ved stans. Etterstrammes.
 3. Bremsehendelen på styret overfører tilstrekkelig bremsekraft til hjulene. Både foran og bak. Etterstrammes/justeres.
 4. Pedalene er festet godt. Etterstrammes.
 5. Lufttrykket i dekkene er riktig.
 6. Reflekser er montert både foran og bak. De er synlig i trafikken. Ringeklokke er montert.
 7. Husk hjelm. Alltid.
 8. Førerposisjonen skal være så behagelig som mulig. Styret og sete kan justeres opp/ned og tiltes opp/ned. Finn riktig høyde og vinkel.

VEDLIKEHOLD AV SYKKEL:

Alle sykler trenger regelmessig vedlikehold. Hele året. Ikke periodevis, men etter behov. Vi anbefaler sjekk og justering minst en gang i året. Sykler du mye anbefaler vi minst 2 ganger i året. En slik kontroll omfatter gjerne sjekk av bremser, gir, kjede, drivverk, felg og dekk.

 

 1. WIRE: Etter en periode vil wieren til gir og brems trenge justering. Det er normalt og skjer med alle sykler. Du opplever det som slakke bremser eller gir som ikke tar riktig. På en ny sykkel kan dette av og til inntreffe etter et par uker.
 2. BREMSE: Bremseklosser må byttes etter hvert som de slites ut. Slitasje på bremsene kan kompenseres ved å stramme på skruen ved bremsehendelen.
 3. KJEDE OG DREV: Må oljes etter behov. Kjede må ikke være tørt. Olje er viktig for å smøre bevegelige deler og gir rustbeskyttelse. Vi anbefaler og bruke et biologisk nedbrytbart alternativ. Oljene til Orontas er et godt alternativ. Rust fjernes fortløpende.
 4. DEKK: Må byttes før sporene slites vekk. Lufttrykket må kontrolleres regelmessig.
 5. VASK: En fin sykkel er alltid hyggelig. Ikke minst er det viktig for å bevare den lengst mulig. Smuss og belegg vaskes bort med vann, avfettingsmiddel og en mild såpe. Veisalt og saltvann spyles av så fort som mulig. Avhengig av hvor du bor i landet kan luften bringe mye salt. I slike områder bør sykkelen oppbevares innendørs. Sykkelen må skylles, ikke spyles med stråle.
 6. ANNET: For å unngå skader på lakk må sykkelen parkeres fritt og ikke lenes mot stolper eller andre sykler. Hakk og riper lakkeres over så fort som mulig. Bruk for eksempel klarlakk. Ekstrautstyr som festes på sykkelen kan skade lakken. Sørg for at det ikke strammes for hardt. Sykkelen bør oppbevares under tak og låses fast til konstruksjon dersom nødvendig.

God tur!

 

 

Justere bremse

 

Bytte dekk / vinterdekk

 

 

Fylle luft / ulike ventiler

 

Elsykkel Electra Townie GO!

 

Brooks sykkelsete

 

 

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.