Kundesenter


 


 1. Personlig hjelp

 2. Montering av ny sykkel

 3. Sykkel og sikkerhet

 4. Vedlikehold av sykkel

 5. Justere bremse - videohjelp

 6. Justere gir

 7. Bytte dekk / vinterdekk- videohjelp

 8. Fylle luft / ulike ventiler- videohjelp

 9. Elsykkel Electra Townie GO!- videohjelp

 10. Brooks sykkelsete- videohjelp

 11. Størrelsesguide sykkelhjelm

 12. Kurvfeste

 

PERSONLIG HJELP:

Trenger du hjelp til å velge størrelse eller har du andre spørsmål i forbindelse med kjøp? Kontakt oss på telefon: 992 23 489, epost: post@sykkelpikene.no eller kontaktskjema HER.

 

MONTERING AV NY SYKKEL:

 

Det er nødvendig med generell teknisk kunnskap for å montere en sykkel. Du trenger ikke være sykkelmekaniker, men du bør forstå det som skjer. Er du i tvil eller skulle det oppstå problemer bør du kontakte et sykkelverksted eller oss. Sykkelpikene AS er ikke ansvarlig for skader som følge av feil montering eller feil bruk. Dette er ikke en fullstendig bruksanvisning.

 

 1. EMBALLASJE: Esken åpnes forsiktig. Klaffene til esken åpnes i toppen. Se pilene på utsiden av esken. Ta først ut de løse delene, deretter løftes sykkelen rett opp. Vær to personer om nødvendig. Vi anbefaler å ta godt vare på emballasjen dersom du skulle ønske å benytte angrerett. Beskyttelsen rundt sykkelen fjernes forsiktig. Ikke bruk skarpe gjenstander som kan lage riper i lakken.
 2. STYRET: Vri gaffelen slik at buen peker fremover. Vri styret slik at wierene kommer fremover og går i en slak bue. Styret må ikke komme for høyt. Se merkingen på delen som går ned i sykkelrammen.
 3. SKJERM: Skjermen til forhjulet festes i hullet på gaffelen (der gaffelen deles i to). Bruk den lange bolten som fulgte med. Dersom du skal montere lykt på gaffelen, så gjøres det nå.
 4. FORHJUL: Sørg for at gaffelen kommer helt ned på akslingen. Stram godt på hver side. Sørg for at det er lik avstand mellom gaffelen og at hjulet spinner rett.
 5. SETE: Sete må ikke komme for høyt. Se merkingen på delen som går ned i rammen. Stram godt.
 6. BREMSE: Bremsene kommer ofte ferdig montert. Wier må strammes/monteres. Er du i tvil anbefaler vi deg kontakte oss eller be om hjelp hos ditt lokale sykkelverksted. Nye wiere strekker seg i løpet av den første perioden og må etterjusteres.
 7. PEDAL: Legg merke til at pedalen på venstre side har «links» gjenger. Det vil si at den skrues på motsatt vei. I begge tilfelles skrues pedalene på ved å vri i retning mot forhjulet. Ikke tving pedalen inn. Skru løst fast med fingrtuppene først. Stram godt med verktøy.
 8. PÅBUDT: Refleks foran og bak er påbudt i Norge. Det gjelder også ringeklokke.
 9. LUFTTRYKK: Fyll luft i begge dekkene. Riktig lufttrykk står på kanten av dekket. Normalt mellom 3 – 4,5 bar.
 10. PRØVETUR: Første tur gjennomføres på en trygg plass uten bakker og trafikk. Sjekk at bremser, hjul, gir og styre oppfører seg normalt og forutsigbart. Brems og gir forsiktig de første gangene. Sykkelen du nettopp har montert er stort sett lik andre sykler. Har du mistanke om at noe kan være galt bør du oppsøke sykkelverksted eller kontakte oss. Etter noen turer må skruer og wiere sjekkes og eventuelt etterstrammes.

Montere Electra elsykkel

 

 

Montere Electra Amsterdam Royal 8i Damesykkel

 

SYKKEL OG SIKKERHET:

 1. Styret må ikke komme for høyt. Stangen som går ned i gaffelen er merket med minimum innsats dybde. Sjekk at styret er festet godt, at gaffelen peker fremover og at styret har full svingradius. Etterstrammes.
 2. Sete må ikke komme for høyt. Setepinnen er merket med minimum innsats dybde. Sjekk at sete er festet godt. Sete må ikke være så høyt at det ikke er mulig å få foten ned til bakken ved stans. Etterstrammes.
 3. Bremsehendelen på styret overfører tilstrekkelig bremsekraft til hjulene. Både foran og bak. Etterstrammes/justeres.
 4. Pedalene er festet godt. Etterstrammes.
 5. Lufttrykket i dekkene er riktig.
 6. Reflekser er montert både foran og bak. De er synlig i trafikken. Ringeklokke er montert.
 7. Husk hjelm. Alltid.
 8. Førerposisjonen skal være så behagelig som mulig. Styret og sete kan justeres opp/ned og tiltes opp/ned. Finn riktig høyde og vinkel.

VEDLIKEHOLD AV SYKKEL:

Alle sykler trenger regelmessig vedlikehold. Hele året. Ikke periodevis, men etter behov. Vi anbefaler sjekk og justering minst en gang i året. Sykler du mye anbefaler vi minst 2 ganger i året. En slik kontroll omfatter gjerne sjekk av bremser, gir, kjede, drivverk, felg og dekk.

 

 1. WIRE: Etter en periode vil wieren til gir og brems trenge justering. Det er normalt og skjer med alle sykler. Du opplever det som slakke bremser eller gir som ikke tar riktig. På en ny sykkel kan dette av og til inntreffe etter et par uker.
 2. BREMSE: Bremseklosser må byttes etter hvert som de slites ut. Slitasje på bremsene kan kompenseres ved å stramme på skruen ved bremsehendelen.
 3. KJEDE OG DREV: Må oljes etter behov. Kjede må ikke være tørt. Olje er viktig for å smøre bevegelige deler og gir rustbeskyttelse. Vi anbefaler og bruke et biologisk nedbrytbart alternativ. Oljene til Orontas er et godt alternativ. Rust fjernes fortløpende.
 4. DEKK: Må byttes før sporene slites vekk. Lufttrykket må kontrolleres regelmessig.
 5. VASK: En fin sykkel er alltid hyggelig. Ikke minst er det viktig for å bevare den lengst mulig. Smuss og belegg vaskes bort med vann, avfettingsmiddel og en mild såpe. Veisalt og saltvann spyles av så fort som mulig. Avhengig av hvor du bor i landet kan luften bringe mye salt. I slike områder bør sykkelen oppbevares innendørs. Sykkelen må skylles, ikke spyles med stråle.
 6. PEDALER: Etterstrammes ved behov. Hvis ikke blir det slittasje på gjengene og pedalene kan blie skeive eller falle av.
 7. ANNET: For å unngå skader på lakk må sykkelen parkeres fritt og ikke lenes mot stolper eller andre sykler. Hakk og riper lakkeres over så fort som mulig. Bruk for eksempel klarlakk. Ekstrautstyr som festes på sykkelen kan skade lakken. Sørg for at det ikke strammes for hardt. Sykkelen bør oppbevares under tak og låses fast til konstruksjon dersom nødvendig.

God tur!

 

 

Justere bremse

 

 

Justere gir

 

 

Bytte dekk / vinterdekk

 

Fylle luft / ulike ventiler

 

Elsykkel Electra Townie GO!

 

 

Brooks sykkelsete

 

STØRRELSESGUIDE SYKKELHJELM:

Mål omkretsen av ditt hode med et målband. Du skal måle litt over ditt øre, henover midten av pannen ca 2,5 cm over øyebrynene. Det er en god ide måle flere ganger så du er sikker på å få rett mål. Hvis du ikke har et målband kan du bruke en snor til å måle med og deretter måler du snoren med en linjal eller tommestokk

En tommelfingerregel er å velge den største størrelsen hvis ditt hodemål passer i to størrelseskategorier. Et annet tips er å legge til 1 cm på ditt hodemål da er du sikker at hjelmen passer.

Hvis hjelmen ikke passer kan du sende den i retur og vi vil foreslå en annen størrelse/type hjelm til du finner en som passer deg. Vi sender deg en ny hjelm uten ekstra kostnad.

 

 

KURVFESTE:

BASIL KURVFESTER

Før du kjøper kurvfeste er det lurt å sjekke hvilket type styre du har på din sykkel. Det er mange ulike utforminger på styrer. Samtidig må du bestemme deg for om du ønsker et permanent kurvfeste som låser kurven fast til sykkelen, eller et hurtigfeste der kurven kan hektes av og på.

 

Før vi begynner er det viktig å vite forskjellen på et styre og en stem.

Styret er der du holder for å styre. Stemmen er delen som fester styret til sykkelrammen. Styret er skrudd fast i stemmen. Se bilde under.

Det er mulig å feste kurvfeste på styret og på stemen. Det er ulike kurvfester til hver av delene.

      

 

Stemfeste

Dette er den vanligste plassen å feste en kurv, da vekten og selve kurven kommer nedenfor styret.

Basil leverer både hurtigfeste og permanent feste til stemen. Som standard kan de festes på alle stemer. Bysykler og hybridsykler har ofte ulik konstruksjon, Bysykler har som oftest en stem med et langt mellomstykke som går ned i rammen. Hybridsykler har oftest en stem som er rett på rammen. Se bildene under for å se forskjellen. Bilde 1 viser det som er vanlig på bysykler. Bilde 2 viser det som er vanlig på hybridsykler.  

 

   

 

Sykler som er like med bilde 1 og har diameter mellom 22 – 25,5 mm kan bruke alle fester som er listet opp rett under her:

Sykler som er like med bilde 1 og 2 og har diameter mellom 25 – 40 mm kan bruke alle fester som er listet opp rett under. Men du må altså i tillegg velge riktig monteringsring i forhold til din diameter.

Styrefeste

Det kan være parktisk og greit å feste kurv eller sykkelveske på styret. Den store forskjellen fra et stemfeste er at kurven eller vesken kommer høyere opp. Kurver har en monteringsplate som kan flyttes på en monteringsskinne på kurven. På den måten trenger ikke kurven kommer høyt over styre. Det er i hovedsak tre kriterier for å bruke styrefeste: 1) styret være helt rundt / sirkulært. 2) det må være ledig plass på styret 3) Diamteren må være mellom 25 - 31,8. Sykler som møter disse kriteriene kan bruke alle fester som er listet opp under her:

ELECTRA KURVFESTE

Kurver fra electra festes med kun en type kurvfeste. Det passer på de fleste sykler med rundt / sirkulært styre. Passer også på elsykler med display. Dette er et hurtigfeste hvor kurven kan hektes av og på.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.