6 uvanlige grunner til å sykle

 

Foto: Victoria Ho-Yen

 

Har du en sykkel som ligger i garasjen, du føler du ikke får brukt? Trenger du motivasjon til å sette deg på sykkelen? Vi har hørt det før; sykling er bra for både helsa og planeten. Det finnes derimot mange andre gode grunner for å sykle, og de skal du få høre om her.

 

1. Det er deilig å få alenetid

Når man setter seg på sykkelen, så er det kun deg, sykkelen og omgivelsene rundt deg. Her får man pusterom til egne tanker i en ellers travel hverdag. Det er en form for avkobling, hvor man ikke sitter foran en skjerm eller er i en samtale med andre.

 

Sykling kan for eksempel gi deg en ordentlig overgang fra jobb til fritid. Bilen kan gjøre at man
kommer for fort frem slik at man nesten ikke får tid til å omstille seg. Da er det deilig å kunne bruke litt tid på å sykle av seg tankene, og få det nødvendige avbrekket.

 

2. Det er gunstig for de rundt deg

Har du tenkt på at de helsegevinstene du får er også gevinster for de rundt deg? Forskning fra folkehelseinstituttet sier at regelmessig aktivitet gir deg bedre mental helse, bedre stressmestring og bedre søvnkvalitet. Det gir deg også økt arbeidskapasitet og større overskudd. Du får muligheten til å være et bedre medmenneske til de rundt deg både på jobb og i hjemmet.

 

I tillegg gir det deg mindre risiko for blant annet fall, livsstilsykdommer og slag. Dette er farlige og plagsomme sykdommer. Det er nok uvanlig å tenke slik, men satt på spissen kan sykling føre til mindre belastning for både helsesystemet og de rundt deg.

 

Det blir rett og slett til en aktivitet som viser at du bryr deg om andre.

 


Signe Dørheim. Foto: Victoria Ho-Yen.

 

3. Det føles bra å bruke noe du har kjøpt

Sykkelen er noe du en gang har valgt å investere i. Du kan være du kjøpte den med en visjon om flotte sykkelturer og bedre kondisjon, men som du kanskje har fått innfridd. En uvanlig grunn for å sykle er å oppfylle denne visjonen du hadde i butikken.

 

Å gjøre de aktivitetene du hadde tenkt til å gjøre kan gi deg en god selvfølelse. Så sett deg på sykkelen for å få bruk for det du har kjøpt.

 

4. Du kan sykle rolig og behagelig

Det er viktig å huske på at man ikke trenger å være spesielt rask når man sykler. Målet er ikke å sykle fortest eller å være mest effektiv. Målet er å kjenne seg selv godt nok til å sykle på den måten som gjør at du kommer til å sykle igjen!

 

Å sykle rolig blir derfor en grunn for å sykle. Det gir plass til de gode opplevelsene og plass til å slappe av. Så lenge det går fremover så gjør du det rett.

 

5. Maten smaker bedre når man har brukt kroppen

Har du vært i aktivitet smaker maten bedre! En studie fra Johns Hopkins University viser at maten smaker bedre desto mer vi jobber for den.

 

I tillegg viser den til at lav-kalori mat smaker bedre etter aktivitet, enn det høy-kalori mat smaker uten aktivitet. Da setter man i gang en selv-forsterkende syklus, hvor man blir mer tilfredsstilt av sunnere mat etter å ha vært i aktivitet.

 

Heldigvis trenger du ikke å tenke på alt dette. Det eneste du trenger å gjøre er å sette seg på sykkelen
og ta med deg en god bolle. Den vil smake bedre enn hvis du ikke hadde syklet.

 

6. Nedoverbakker er gøy

Nedoverbakker er gøy. Det er en god nok grunn til å sykle i seg selv. De er spesielt deilige etter en seig oppoverbakke når lårene er utslitte og pusten er litt tyngre.

 

Da er det tid for å kjenne vinden i håret. Hvis du føler deg modig kan du prøve å ta en hånd eller to av rattet og finne balansen. Hvis ikke så er det bare å puste ut, se seg rundt og nyte det så lenge det varer.

 

Foto: Victoria Ho-Yen.

 

Da er det bare å sette seg på sykkelen og tenke litt ekstra på disse syv vanlige grunnene for å sykle. God tur!


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.