Finn din alternative leseplass utendørs

Denne våren har det vært vanskeligere enn vanlig å finne en ordentlig struktur på hverdagen, og i eksamensperioden blir det ikke akkurat enklere. Det er lite som skiller hjemmekontor fra soverom, og resultatet blir fort en monoton hverdag innendørs.

 

Men redningen begynner heldigvis å komme til Trondheim! Solen titter stadig mer frem, og parken har blitt en innbydende leseplass. Min egen sykkel trenger en liten oppfriskning, så jeg har fått lånt meg en enn så lenge. Det gjør at jeg kan utforske alternative hjemmekontor lenger unna mitt eget hjem, og ikke minst få en luftetur for å klarne hodet både til og fra min nye lesesal.

 

Uansett, hvem vil at soverommet og lesesalplassen skal kunne forveksles? Sykkelen kan ta deg til nye typer leseplasser effektivt og greit. Det går raskt å komme seg frem, men reiseveien handler vel så mye om å både få brukt kroppen og kjenne frisk luft på ansiktet og i lungene.

 

Høgskoleparken er en åpenbar favorittdestinasjon i Trondheim fordi den er sentral og ofte full av studenter når grillsesongen starter. I år derimot er den nesten tom, kanskje på grunn av at grillsesongen, kanskje på grunn av korona - mange av høyskoleparkens stamgjester holder seg fortsatt innendørs eller hjemme hos familiene sine. Dette gjør i hvert fall at parken er stille og rolig, og alt man hører er ofte bakgrunnsstøyet fra trafikken som går i nærheten.

 

Likevel må man ikke glemme at sykkelen kan ta deg lenger ut av sentrum på kort tid. Dessuten, jo lenger unna man sykler, og mer frisk luft får man før dagens leseøkt skal starter.

 

Det har florert av artikler om hvordan man skal få hjemmekontor til å fungere de siste par månedene, og viktigheten av å komme seg en tur ut hver dag har blitt priset høyt. Likevel er det en helt annen følelse å sette seg på sykkelsetet, la pedalene spinne og kjenne vinden treffe ansiktet når du vet at styret ikke vris på helt vilkårlig. Å sykle til et spesielt sted med et gjøremål for dagen føles mye viktigere, og kanskje det til og med kan hjelpe en med å jobbe mer effektivt?

 

Selvfølgelig trenger ikke disse turene å kun være forbeholdt oss få som har slike typer offline, analoge oppgaver på hjemmekontor. Ta med deg en roman, Switchen din, eller bare sett deg ned og se på folkene som går forbi. Husk at å slappe av og koble ut også kan være en viktig gjøremål om hverdagen blir for innendørs og ensidig. Å få brukt kroppen litt før man skal gjøre en stillesittende aktivitet kan også være lurt med tanke på endorfinene som pumpes gjennom kroppen rett før man skal sette seg ned.

 

Målet er ikke nødvendigvis nøyaktig hvor skal skal eller hva du skal foreta deg. Målet er å ha et mål, og at veien dit skal kunne dynke deg med frisk luft. Sykkelen kan ta deg lenger unna radiusen du oftest beveger seg innenfor på kort tid, og ikke minst få deg raskt hjem igjen om været skulle snu.

 

Selv har jeg kost meg med litteraturhistorie i Høgskoleparken i Trondheim med min lånte sykkel. Men frihetsfølelsen og mobiliteten den gir meg får meg til å tenke at det er på tide å få satt i stand min egen sykkel så jeg kan dra på lengre turer til sommeren. I år er jo tross alt året for å oppdage nye perler i nærheten av sitt eget hjem! Men først er det tross alt eksamener som må leses til.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.