Praktiske transportsykler har kommet for å bli. Mange ønsker transportsykkel med god lastekapasitet, samtidig som det oppleves som en vanlig sykkel. Det finnes flere alternativer for dette på markedet. Vi skal nå sammenligne modellene Benno Boost med lavt innsteg og Tern GSD.

 

Det første man legger merke til er at Tern GSD har mindre hjul, sammenleggbart styre og et lengre bagasjebrett som er en del av sykkelens ramme. Tern GSD er også 11 cm kortere. Større hjul kommer lenger pr tråkk. Skal du langt så er det en fordel. Du kommer rett og slett fortere frem. Benno Boost har 24" sammenlignet med 20" på Tern GSD. Det blir ca 10 cm forskjell i diameter eller 32 cm i omkrets. Du kommer altså 32 cm lenger pr tråkk med Benno Boost. På en distanse på over noen kilometer vil det absolutt merkes. Mindre hjul er også litt hardere over humper og kanter.

 

Hvis vi skal driste oss til å sette et stempel på hver av modellene med én setning så vil jeg prøve å beskrive Benno Boost til en transportsykkel med god rammegeometri som passer de fleste og som er så nærme man kommer en vanlig sykkel. Tern GSD kan beskrives som en liten transportsykkel som passer bra i sentrum og spesielt bra for dem som må ta den med opp i heisen på jobb eller der de bor. Begge kan utstyres med ekstrautstyr for transport av varer og barn. Standard ekstrautstyr til begge dekker behovene til de fleste. Blant ekstrautstyr som finnes til begge kan vi nevne: frontbrett, veske, barnegrind på bagasjebrettet, transportplatting på bagasjebrett og fotstøtte. Begge frontbrettene festes på rammen, slik at vekten kommer bort fra hjulet. Begge er kompatible med Yepp EasyFit barnesete. Stort pluss til Tern GSD som har plass til to barneseter på samme bagasjebrett, på samme måte som konkurrenten Yuba Spicy Curry. Benno Boost har anbefalt maks 40 kg last på bagasjebrettet. Tern GSD har maks anbefalt 60 kg last på bagasjebrettet.

 

 

Begge bruker Bosch sitt elsykkelsystem og begge kommer med samme motor og batteristørrelse. Vertfall på modellene som leveres i Norge. Tern GSD leveres som standard med feste til to batterier. Den leveres IKKE med to batterier inkludert, men det er altså en super mulighet for å utvide med ekstra batteri for dem som ser behovet. I bruk vil du legge spesielt merke til at Benno Boost har tradisjonelle gir, mens Tern GSD har trinnløse Enviolo navgir. Et slikt system har ikke en gruppe med gir/tannhjul/drev. Du velger simpelthen fritt mellom min og max. Det er deilig å bruke, men kan også gi deg ekstra kostander ved reparasjon. Syklister som prøvesykler sier ofte at Benno boost har en fordel de ikke helt klarer å sette fingeren på. Det er antageligvis noe med rammens geometri og stødighet som gjør at alle liker Benno Boost.

 

Prisene varierer ofte fra år til år, ettersom produsentene justerer spesifikasjoner etter forventninger i markedet. Det er gjerne ulike spesifikasjoner mellom regioner. Nordmenn har for eksempel behov for eller i det minste et ønske om høy kvalitet og gode prestasjoner under alle omstendigheter. Prisen på en norsk modell kan være høyere sammenlignet med en tysk, spansk eller amerikansk modell med samme modellnavn. I skrivende stund er det 5000 kroner forskjell på veiledende utsalgspris på Benno Boost og Tern GSD, hvor Benno Boost er den rimeligste med 44.900 i utsalg mot 49.900 for Tern GSD. Om den er verd 5000 mer blir opp til enhver å bedømme.

 

6 FORDELER VI SER MED BENNO BOOST

 • Leveres med Bosch Performance Line CX. Den sterkeste motoren fra Bosch med 75 Nm.
 • Leveres som standard med 500 Wh batteri fra Bosch.
 • Vi liker hjulstørrelsen og de brede dekkene. Generelt et robust og stabilt inntrykk. Sykkelen kan like gjerne brukes i marka.
 • Godt utvalg ekstrautstyr.
 • Finnes i flere farger med lavt og høyt innsteg.
 • 5000 kr billigere.

6 FORDELER VI SER MED TERN GSD

 • Leveres med Bosch Performance Line CX. Den sterkeste motoren fra Bosch med 75 Nm.
 • Leveres som standard med 500 Wh batteri fra Bosch.
 • Kan settes på høykant i heisen, takket være en spesiallaget løsning på bagasjebrettet.
 • Plass til to barneseter på bagasjebrettet.
 • Godt utvalg ekstrautstyr.
 • Liten sykkel som passer bra i sentrum og som er enkel å ta med i bilen eller i campingvognen.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.