BRUK SIKKER SYKKELHJELM

 

Vi sykler alltid med hjelm? Vi skal være så frekke å si at det bør du vertfall. Selv om du sykler forsiktig kan det hende noen andre i trafikken ikke er like forsiktig. Selv et lite slag i hode kan få store konsekvenser. Dype kutt i hånda kan fikses. Skader i hode kan ikke alltid fikses.

 

Det er stor forskjell på å bruke sykkelhjelm, viser tall fra trygg trafikk. Bare 10% av dem som bruker sykkelhjelm får hodeskader i en ulykke. Hele 80 % av dem som ikke bruker sykkelhjelm får hodeskader i en ulykke. Du er ikke like fin og fjong med sykkelhjelm, men det er antageligvis verd det!

 

La oss bare innse det ... det er ikke så mange som treffer med toppen av hode først. For noen år siden var det vanlig å selge sykkelhjelmer som dekket toppen av hode. Det var tøffe sportshjelmer i svart, svart og svart. Sykkelpikene var en av de første som introduserte alternativer til raske hjelmer. Vi tok inn ledende merker som blant annet Nutcase. Et merke som dominerer i dette segmentet. I dag selger vi stort sett sykkelhjelmer som dekker mer av hode langs sidene, bak og foran. Da er du sikret uansett i hvilken retning slaget kommer. Hjelmene til Nutcase og Electra er for eksempel utformet slik. Det er også mange av hjelmene til ABUS.

 

Noen sykkelhjelmer er utstyrt med noe som heter MIPS (Multi-Directional Impact Protection System). Et relativt nytt produkt for ekstra sikkerhet. En sykkelhjelm med MIPS gir vesentlig bedre beskyttelse mot rotasjonsbevegelse som overføres til hjernen fra sammentreff i vinkel. Rotasjonsbevegelsen er en kombinasjon av rotasjonsenergi og rotasjonskrefter fra vinkelakselerasjon, som både påvirker hjernen og øker risikoen for hjerneskader. De fleste som faller av en sykkel treffer med både vinkel og bevegelse fremover. MIPS absorberer og omdirigerer denne energien som ellers overføres til hjernen. Kort forklart: du reduserer risiko for nakkesleng og hjernerystelse.

 

Electra Commute MIPS er en sykkelhjelm som vi virkelig kan anbefale. Den krysser av på alle viktige punkter.

  • Dekker mye av hode. Både bak, foran og langs sidene.

  • Har MIPS.

  • Er konstruert for høye hastigheter (speed pedelec). Bra for dem som sykler fort eller i trafikken.

  • Lav vekt.

  • Kan justeres på størrelse med skru-justering i nakken. Kan dermed brukes med eller uten lue.

  • Har magnetlås. Ingen betydning for sikkerhet, men du slipper å klype deg i hake-skinnet.

  • Har brem (valgfritt).

 

Noen sykkelhjelmer er i tillegg beregnet for høyere hastigheter. Noe som er ganske vanlig ettersom elsykler blir populært. Men det er ikk enødvendigvis bare elsyklister som bruekr dem. Vi anbefaler slike hjelmer til alle som ønsker god sikkerhet eller som sykler mye i trafikken. Electra sin serie Commute har både MIPS og er beregnet høye hastigheter. Det er en sykkelhjelm vi kan stå bak å si at vi virkelig anbefaler. Den krysser av på alle viktige områder. Den er lett, kan justeres i nakken, har MIPS og dekker mye av hode.

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.