Dobbel eller enkel veske?

Når du skal kjøpe sykkelveske er det tre spørsmål som er viktig å stille seg selv. Vi skal gå gjennom de viktigste hensynene.

 

  • Skal du ha dobbel eller enkel (singel) veske?

  • Hva skal den hovedsakelig brukes til? Små ting som pc og utsyr eller store ting som du tar med hjem fra handleturen.  

  • Må den være vanntett?

Skal du ha dobbel eller enkel veske?
Den største forskjellen mellom dobbel og enkel sykkelveske er at de doble er spent fast (fastmontert) på bagasjebrettet. Enkle sykkelvesker bruker kroker, som gjør at de kan tas av med et «klikk». Enkle sykkelvesker er dermed mer anvendelig på den måten. Dersom du har behov for dobbel sykkelveske på grunn av plassen den gir, men samtidig ønsker muligheten til å ta av, så anbefaler vi å kjøpe to enkle vesker i stedet for én dobbel. Alternativt en dobbel veske med MIK (link til MIK artikkel). Det er ikke forskjell på kvalitet eller bruksområde mellom enkle og doble vesker. Begge finnes i store eller små modeller. Og begge finnes i regntette og HELT vanntette varianter.
De som kjøper dobbel sykkelveske har som regel ofte behov for å frakte mye. Begge muligheter passer på alle typer vanlige bagasjebrett.

 

Hva skal den hovedsakelig brukes til? Små ting eller store ting?
Doble sykkelvesker har som regel ett stort rom og en liten lomme til nøkler og diverse. Noen har også lomme til pc, men det er så vanlig på doble vesker. Doble vesker er i utgangspunktet beregnet for transport av store volum.
Enkle sykkelvesker finnes i «Shopper» og «office» varianter. Der «Shopper» har god plass til volum (litt på samme måte som doble) og «office» er tilrettelagt med flere lommer og egen plass til pc.


Dersom du har et todelt behov mellom for eksempel jobb og trening, så anbefaler vi kjøpe en enkel (singel) veske til hvert bruksområde.

 

Må den være vanntett?
Det må du vurdere. Kanskje du kan kjøpe en til sommer og en annen til høst/vinter. Det er (som du sikkert allerede har forstått) et valg mellom utseende og funksjon. 100 % vanntette vesker er som regel ikke så pene. Basil har en serie med regntette vesker, som faktisk er pene. Men vi har til overs å finne en 100 % vanntett veske med pene farger og mønster. Jeg liker selv tanken på å slippe å bekymre meg over om lasten er tørr. Når jeg kjøpte veske tenkte jeg at jeg sannsynligvis ikke kom til å angre på å velge en 100 % vanntett veske.

 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.