Frihetsfølelsen

Oda møter meg på en benk en solfylt dag i Trondheim. Hun er på vei hjem fra å lese til eksamen hos en venninne. Nå som sommeren virkelig treffer byen skulle man tro at sykkelen nettopp var tatt opp fra boden, men ikke for Oda. Hun sykler nemlig hele året fordi det gir henne en følelse av frihet.

 

-- Jeg sykler også om vinteren, bortsett fra de dagene det er for glatt. Jeg synes ikke det tar noe lenger tid enn å ta buss, for eksempel, og dessuten sparer jeg jo penger. Så ja, jeg sykler egentlig nesten overalt når jeg skal vekk hjemmefra.

 

For øyeblikket bor Oda i bydelen Møllenberg, og sykler til campus Gløshaugen når hun skal på skolen. Med mindre man sparer tid på å gå så virker det som at sykkelen er førstevalget. Også når hun bare trenger å koble av.

 

-- Familien min har et landsted med mye flat vei og lite trafikk rundt. Der synes jeg det er gøy å bare sykle helt uten grunn.

 

Altså er det ikke kun bysykling som appellerer til Oda, selv om det unektelig blir mest av det. Å sykle for syklingens skyld er deilig, og det er jo også en stor hjelp i hverdagen. Spesielt de siste månedene, under unntakstilstanden, kan sykkelen ha vært en stor hjelp for mange som må unngå kollektivtransport, men Oda innrømmer at sånn sett har ikke hennes rutiner trengt en endring.

 

-- Jeg har ikke tenkt noe spesielt over at det er bedre å sykle under korona siden jeg sykler hele tiden ellers, men det er jo mer smittevennlig.

 

Frihetsfølelsen gir også fleksibilitet i hverdagen. Å ta sykkelen fatt hjelper henne med å komme seg rundt enklere og raskere, og kurven foran gjør at hun kan frakte alt fra poser fra matbutikken til et enkelt sted å slenge sykkellåsen når hun er i bevegelse. Til nå har hun ikke opplevd at noe blir for tungt for kurven.

 

Det kan virke som Oda har fått et nærmest meditativt forhold til sykling, men mener at musikk på ørene kan høyne opplevelsen enda et hakk.

 

-- Det føles deilig å sykle. Noen synes kanskje det er dumt å høre på musikk samtidig med tanke på trafikken, men jeg synes bare det er deilig å føle meg litt fri.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.