Electra Townie Commute Go!

 

Vi er så heldige å få lov til å følge hverdagen til Sarah på sin Electra Townie Commute Go. I denne bloggen følger vi Sarah gjennom hele året. Med solskinnsdager, regnværsdager og på vinterføre. Vi kommer med 12 oppdateringer, så følg med.

 

8 Januar

Nytt år og fremdeles sykler jeg elsykkelen min nesten hver dag til jobb. Det er så deilig å kunne sykle raskt forbi alle biler som står helt stille. Både på morgenen og ettermiddagen. Bruker elsykkelen også hver dag til henting i barnehagen. Jeg har regnet ut at jeg i snitt sparer ca 1000kr HVER måned kun i utgifter med i forbindelse med bomringen. Bensin kommer utenom.


Jeg pleier å ha en fart på over 20km/t og det er ganske raskt, du kommer deg med andre ord svært raskt frem og tilbake. Helt frem til døren uten å måtte finne parkeringsplass. Bruker sykkelen også til å handle dagligvarer.

Vi har fremdeles en ganske mild vinter men jeg merker at jeg må lade batteriet noe oftere når det er ekstra kaldt ute. Dette har sykkelpikene løst med å selge et batteritrekk som en kan ta over batteriet. De selger også en setetrekk i ekte ull som er fint å bruke når du skal sykle på kalde dager. 

Jeg syns også det er fint med den servicegarantien som følger med elsykkelen fra Sykkelpikene. Veldig fint å kunne levere den inn for å etterstramme skruer, samt at Sykkelpikene tar en sjekk av de andre viktige elementene.

 

 

 

6 Desember

Da nærmer det seg jul og vi på Vestlandet har hittil hatt lite tegn til snø og ganske mildt vær. Det regner ganske mye, men det går helt fint å sykle med elsykkel når du har skikkelig regntøy. Når det er så mørkt som det er i denne årstiden får en ikke så mye tid til frisk luft og en får ikke så mye dagslys. Når du sykler til og fra jobb får du frisk luft og det lille som er igjen av sol på vei hjem. Det er også ganske fint å kunne stoppe rett utenfor en butikk når du sykler. En slipper å lete etter parkeringsplasser og kan stoppe rett ved inngangen og ta med seg en bukett med blomster hjem.

 

Hadde også en tur til butikken der jeg handlet altfor mye. Jeg var spent på om sykkelen skulle klare det. Men motoren til denne sykkelen er så sterk at den fikk meg hjem uten noe form for anstrengelse.

 

Sykkelpikene red.: vi får se om Sarah snart trenger å bytte til piggdekk :-) Sykkelen kan påmonteres piggdekk på vanlig måte.

 

 

 

 

25 Oktober

Da er høsten kommet godt i gang. Vestlandet kan by på 4 forskjellige årstider i løpe av samme dag. Jeg var spendt på hvordan motivasjonen skulle bli med regn og vind. Fant fort ut at jeg måtte investere i regntøy. Bortsett fra det så har det gått overaskende bra. Jeg har to forskjellige sykkelvesker, en fra ORTLIEB og en fra BASIL. Begge er vanntett, rommer mye klær og har reflex på. De er i tillegg super lett å få av og på sykkelen med en enkel klikk. Fint å slippe å styre med det når det regner. På styret til sykkelen er det en liten knapp en kan trykke for å enkelt få på lys foran og bak sykkelen. Viktig med godt lys når jeg sykler om moringen når det er mørkt ute. Det som slår alt er elsykkelen. Virkelig! Jeg har alltid motvind til og fra jobb. Når det da i tillegg regner, så syns jeg det er så deilig å kunne trykke på en knapp for å kunne få max hjelp. Blir som om jeg flyr til jobb.

 

Har også fått testet en ny kurv som heter "Electra QR lav sykkelkurv". Den festes enkelt enten foran eller bak på sykkelen med et enkelt klikk. Det følger med et elastisk nett slik at det du har i kurven ikke blåser vekk.

 

 

 

 

 

1 September

Ukeshandel med elsykkel. Vi er en familie på 4 og da er det alltid en del som skal handles inn for uken. Jeg brukte den store kurven foran og min sykkelveske bak. Ortlieb sykkelveske som jeg har bak rommer 18 liter. Det er kjempe god plass i denne vesken. I tillegg er den vanntett. Jeg fikk med meg hele ukeshandel og hadde plass til mer. Det er veldig herlig å kunne la bilen stå og heller ta sykkelen som kan parkeres rett ved inngangen til butikken. Når sykkelen blir ekstra tung etter handling er det og en pluss å få kunne få ekstra hjelp så en slipper å trø tungt.

 

 

 

1 August


Sommeren er bare ekstra digg med Elsykkel. I dag syklet jeg til en gård og høstet grønnsaker med min elsykkel. Vanligvis hadde jeg tatt bilen til gården men i dag fikk jeg prøve sykkelen. Jeg hadde det travelt og valgte turbo som er den innstillingen som gir deg max hjelp, her går det så fort unna at jeg nesten ikke trenger å trø ?? Kurven foran og vesken bak rommer ganske mange liter så her fikk jeg fylt opp. Vesken bak har den beste lås mekanismen jeg har vært bort i. Den låser seg nesten selv (Ortlieb Shopper veske).

 

 

 

20 Juni

 

Typisk hverdag. Nå har jeg hatt El sykkelen i noen uker. For en forskjell denne sykkelen gir min hverdag. Jeg gleder meg faktisk til å sykle hver dag og i tillegg er det super enkelt å hente i barnehagen. Bobike barnesete maxi fungerer ypperlig. Veldig enkelt å spenne fast barnet med to klikk. Du justerer enkelt etter hvor stor barnet er. Som regel har du en hel del som skal fraktes med hjem fra barnehagen og da er det genialt å ha Basil MIK sykkelkurv i front. Med tanke på alt jeg skal dra med meg hjem så kan jeg ikke understreke nok hvor deilig det er med EL sykkel. Du kan justere akkurat hvor mye hjelp du trenger.

 

 

13 Juni 2019

 

Jeg har fått gleden av å teste en EL sykkel for første gang fra sykkelpikene. Valget falt på en svart Electra Commute G O. Før EL sykkelen hadde jeg en vanlig sykkel og et mål om å bruke sykkel foran bil et par ganger i uken både for å spare penger og for trimmen. Veien fra hjem til jobb er ikke lang men har noen motbakker og alltid motvind. Dermed kom det alltid en unnskyldning for å ta bil foran sykkel. Så hvordan skulle det gå med en EL sykkel i en travel hverdag med henting i barnehage, jobb, fritidsaktiviteter, handling av mat osv? Jeg har satt meg et mål om å bruke sykkel foran bil så langt det lar seg gjøre.


Jeg besøkte sykkelpikene Stavanger og ble møt av en hyggelig og kunnskapsrik medarbeider som fortalte meg alt jeg trengte å vite om sykkelen. Super service! Herlig når folk vet hva de snakker om. Første dagen brukte jeg litt tid på å bli kjent med utstyr. Ble overasket over hvor lett og sømløs bruk av “uret” er. Med et knappetrykk er sykkelen “på”. Ved å vri på håndtaket kan jeg superenkelt justere hvor mye hjelp jeg trenger. Også syns jeg at det er enkelt å ta av og på batteriet. Den største overraskelsen er å se hvor mye tid og penger jeg sparer. Det går så fort å sykle at det er rart ikke alle sykler rundt på EL sykkel. Jeg slipper å stå i bilkø og sparer penger ved å ikke kjøre gjennom bommen hver dag.   
Vi hadde skoleavslutning hvor alle skulle ta med seg mat. Kurven foran er såpass romslig at den fungerte perfekt til frakting av mat, drikke, teppe og noe yttertøy. Genialt å ha når en skal på tur.

 

 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.