SAMMENLIGNING AV ELSYKLER FRA ELECTRA

 

Det finnes fire serier. Innad i seriene er det ulike farger som ikke påvirker spesifikasjonene annet enn selve fargen. Seriene heter:

  • Townie Go 8D
  • Townie Go 8i
  • Townie Commute Go 8i
  • Loft Go 8i

Se video og bilder i bunnen.

 

Alle modeller som heter Townie deler rammens hovedegenskaper. Deretter er det blant annet forskjell på type gir, bremse, styre, osv. Loft er en helt egen modell med annerledes ramme, men som likevel (på samme måte som Townie) deler Electra sin unike og komfort. 8D betyr at det er utvendige gir (Derailleur). Dette er den tradisjonelle typen gir hvor kjede hopper mellom tannhjulene. 8i betyr at det er interne gir. Dette er en driftssikker og sømløs giring hvor kjede ikke hopper mellom tannhjul.

 

Townie Go har 26 tommers hjul og 2,35" ballong-dekk. Townie Commute Go og Loft Go har 28 tommers hjul og 2,0" ballong-dekk. Fordelen med ballong-dekk er bedre komfort. De er mykere på kanter og brostein. I tillegg ser det veldig fint ut. Fordelen med store hjul er at du kommer lengre på hvert tråkk. Ulempen med store hjul er at det er tyngre å sykle i bratte bakker (noe som i grunn ikke er spesielt relevant siden det er en elsykkel).

 

Townie Commute Go har buet styre, som kommer godt imot deg. Alle andre modeller har også buet styre, men ikke like mye. Fordelen med et styre med stor bue er mer oppreist sittestilling. Det er litt uvant i begynnelsen, men det venner du deg fort til. Alle elsykler fra Electra har oppreist sittestilling, men litt mer på Townie Commute Go altså.

 

Townie Go 8i har bagasjebrett, men ikke frontbrett. Townie Go 8D har ikke bagasjebrett og ikke frontbrett. Begge deler kan ettermonteres. Townie Commute Go og Loft Go har bagasjebrett og frontbrett. Både frontbrett og bagasjebrett kan demonteres på begge modellene.

 

Alle modeller har skivebrems. Det gir maksimal bremsekraft. Ved bråbrems låses hjulene momentant. Fordelen med skivebremser er at du kan utnytte maksimal bremsekapasitet i enhver situasjon. Et typisk scenario hvor det er spesielt aktuelt er i nedoverbakke med mye vekt. De aller fleste liker skivebremser siden føreren får respons og merker at det bremses med en gang.

 

Alle modeller har 8 gir. Townie Go 8D her utvendige gir, mens Townie Go 8i, Townie Commute Go og Loft Go har innvendige gir. 8 gir i kombinasjon med Bosch sin overlegne motor er mer enn nok for de fleste. Enkelheten med så lite som mulig er helt klart en fordel. Sykler med flere gir blir fort noe annet, da de må utstyres med et helt annet girsystem. Nexus leveres kun opp til 8 gir. Fordelen med Nexus er driftssikkerhet og behov lite vedlikehold. Girjustering er så enkelt at du gjør det helt fint selv (selv om du aldri har gjort det før). I tillegg hopper det aldri av.

 

Alle modeller har behagelig sittestilling med stort og mykt sete. Alle modellene kan justere høyde og vinkel. Det er mulighet for mye justering. Vi har til nå ikke opplevd at noen ikke har passet syklene - one size fits all. Alle modellene kan monteres med vinterdekk. Alle er utstyrt med værbestandige deler og ramme av aluminium. Alle kan leveres til service hos Sykkelpikene eller til et hvilket som helst uavhengig sykkelverksted. Det er kun benyttet deler fra kjente produsenter. Sykkelpikene er sertifisert Bosch forhandler og kjøper syklene direkte fra produsent i Tyskland.

 

Townie Commute Go har motor av typen Bosch Performance Line. Alle andre modeller har Bosch Active Line Gen 3. Det er ikke forskjell på kvalitet. Performance Line har 10 Nm mer dreiemoment (trekkraft) sammenlignet med Active Line Gen 3. Performance Line har helt til 2018 vært den mest brukte motoren for denne typen elsykkel. i 2019 og fremover vil det antageligvis bli vanligere med Active Line. Årsaken er kost-nytte. De aller fleste har ikke behov for mer. Siste generasjon Active Line har blant annet forbedret software som blant annet gir bedre ytelse i bakker. Har du behov for det lille ekstra så er Townie Commute Go et alternativ. Har du spesielle transportbehov har vi også spesialiserte transportsykler med bedre løsninger og enda kraftigere motor.

 

Dersom sykkelen brukes av et par, så velger de fleste sykkel med lavt innsteg. Årsaken er at sykkel med høyt innsteg er høyere i rammen og har litt lengre avstand mellom sete og styre.

 

Sammenligning av elsykler fra Electra

Del Townie Go! 8D Townie Go! 8i Townie Commute Go! 8i Loft Go! 8i
Farge Lavt innsteg: Cosmic Grey, Aurora Metallic, Brass Satin
Høyt innsteg: Poseidon Blue, Matte Black
Lavt innsteg: Rose Gold, Black, Fig Metallic, Sapphire Metallic
Høyt innsteg: Black, Clay
Lavt innsteg: White, Black, Mineral Blue
Høyt innsteg: Black Satin, Stone Grey
Lavt innsteg: Green Tea, Black, Cream, Aqua
Ramme 6061-T6 aluminium
med patentert Flat Foot Technology®
6061-T6 aluminium
med patentert Flat Foot Technology®
6061-T6 aluminium
med patentert Flat Foot Technology®
6061-T6 aluminium
Størrelse One-size One-size One-size One-size
Girhendel Shimano Acera Rapid Fire Plus Shimano Nexus Twist Shimano Nexus Twist Shimano Nexus Twist
Gir Shimano Tourney Shimano Nexus Shimano Nexus Shimano Nexus
Antall gir 8 8 8 8
Bremse Tektro mekanisk skivebrems Tektro hydraulisk skivebrems Tektro hydraulisk skivebrems Tektro hydraulisk skivebrems
Hjulstørrelse 26" 26" 28" (700c) 28" (700c)
Dekk 26" x 2,35" ballong Schwalbe Fat Frank 26" x 2,35" ballong med kevlar punkteringsbeskyttelse Schwalbe Fat Frank 700 x 2,0" ballong med kevlar punkteringsbeskyttelse Schwalbe Fat Frank 700 x 2,0" ballong med kevlar punkteringsbeskyttelse
Motor Bosch Active Line Gen 3
250 Watt
Bosch Active Line Gen 3
250 Watt
Bosch Performance Line
250 Watt
Bosch Active Line Gen 3
250 Watt
Batteri Bosch 400 Wh
Inkludert lader
Bosch 400 Wh
Inkludert lader
Bosch 400 Wh
Inkludert lader
Bosch 400 Wh
Inkludert lader
Display Bosch Purion Bosch Purion Bosch Intuvia Bosch Purion
Maks trekkraft (dreiemoment) 40 Nm 40 Nm 50 Nm 40 Nm
Maks assistanse 250% 260 % 250 % 250 %
Maks hastighet 25 km/t 25 km/t 25 km/t 25 km/t
Frontlys Ja Ja Ja Ja
Baklys Ja Ja Ja Ja
Rammelås Nei Ja Ja Ja
Støtte Ja Ja Ja Ja
Skjermer Ja Ja Ja Ja
Kabler trekt innvendig Ja Ja Ja Ja
Værbestandige deler Ja Ja Ja Ja
Bagasjebrett Nei Ja Ja Ja
Frontbrett Nei Nei Ja Ja
Mulighet for sykkelvogn Ja Ja Ja Ja
Mulighet for kurv på styret Ja Ja Ja Ja
Mulighet for sykkelveske Ja Ja Ja Ja
Mulighet for barnesete Ja Ja Ja Ja
Mulighet for hundekurv Ja Ja Ja Ja
Overlegen komfort og smilegaranti Ja Ja Ja Ja
Notat Det er mulig å ettermontere bagasjebrett og rammelås. Helårssykling går helt fint. 5 års garanti fra Bosch. 3 års gratis service fra Sykkelpikene. Helårssykling går helt fint. 5 års garanti fra Bosch. 3 års gratis service fra Sykkelpikene. Helårssykling går helt fint. 5 års garanti fra Bosch. 3 års gratis service fra Sykkelpikene.  Helårssykling går helt fint. 5 års garanti fra Bosch. 3 års gratis service fra Sykkelpikene.

 

 

 

Sykkelpikene er helt uten tvil største forhandler av Electra. Det fine med å velge en sykkel fra Electra er at du blir fornøyd og vi blir fornøyd. Alle blir fornøyd.

 

Electra er et amerikansk sykkelmerke, etablert for ca 25 år siden. Electra eies av amerikanske TREK, som er en av verdens største sykkelprodusenter. Electra er på mange måter TREK sitt lifestyle merke i et ellers stort sortiment med alt fra landeveissykler til terrengsykler.

Electra er spesielt kjent for sin personlig stil og komfortable sittestilling. Rammens utforming er så godt egnet for ergonomisk riktig sittestilling at den er patentert. Rammens utforming i kombinasjon med mye justeringsmulighet for høyde og vinkel gjør syklene spesielt egnet for alle. Syklene er laget for å brukes. Rammen er av aluminium, lakken tåler å bli ripete og delene kommer fra kjente produsenter. Det er rett og slett helårssykler. Service og reparasjon kan utføres hos oss eller alle vanlige sykkelverksteder.

 

Felles for alle er ekstremt god komfort og behov for lite vedlikehold. Ved å ta på og sitte på sykkelen forstår man raskt at det er en god sykkel. Den sitter naturlig mot kroppen og du føler at det er riktig. For mange er det en helt ny sykkelopplevelse. Vi får bare gode tilbakemeldinger fra de som prøvesykler i våre butikker. Vi er så sikre på komforten at vi utfordrer alle til å ta en skikkelig god prøvetur når de først besøker oss (til og med opp den bratteste bakken de finner). Oppreist og avslappet sittestilling og mulighet til å sette foten i bakken ved stopp er HELT brilliant. Styret som kommer imot gjør at skuldrene kommer nærmere kroppen og kroppsvekten flyttes fra skuldre til rygg og ned til sete. Dette er bare noen av fordelene. Vi er HELT sikre på at du blir fornøyd med komforten på en Electra elsykkel.

 

Townie Commute Go (2018 modell)

Prøv å legg merke til hvordan styret kommer imot på en annen måte enn bilde under. Seee så fornøyd Anita er med det :-) Legg også merke til hvordan foten kommer i bakken ved stans, uten å måtte gå av sete.

 

 

Townie Go (2018 modell)

Åpen løsning, uten frontbrett. Styret er buet men ikke på langt nær så mye som Townie Commute Go.

 

 

Loft Go (2018 modell)

Prøv å legg merke til forskjellen i innsteget. De to øverste har en tykk stang med svai. Denne er rett, med to tynne stenger. Dette er kun design. Styret kommer godt imot på samme måten som det øverste bilde, men ikke like mye.

 

 

Praktisk hverdagssykkel

Alle modellene kan rigges med masse utstyr. Det er ikke lenge siden vi fikk besøk ev en småbarnsmor i Oslo som skulle ha ALT. Det var barnesete bak, kasse foran, sykkelveske, ekstra kraftig lås, koppholder med termokopp + +. Det viktigste for henne var at sykkelen skulle være fult utrustet for praktisk hverdagssykling med barn og bagasje.

 

Frontbrett er veldig praktisk. De som leveres uten kan få det ettermontert. Frontbrettet kan være tomt og klar til bruk, eller påmonteres kasse. De som rigger sykkelen for transport tenker gjerne at det som veier mye plasseres bak, og det som skal være lett tilgjegelig plasseres foran. Da blir det mindre vekt på forhjulet og styringen blir enklere. Laststrikker holder tingene på plass.

 

Det finnes kasser, kurver og vesker til enhver. Noen er store, noen er lave og noen kan tas av på sekunder.

Personlig liker jeg en ganske lav kasse på foran. Selv om frontbrett fint klarer 9 kg epler, så er det ikke sikkert jeg ønsker så mye vekt på forhjulet. Det blir for vinglete. Jeg bruker et frontbrett slik som på bilde under. Her samler jeg de viktigste tingene. I tillegg kan denne kurven hektes av og på med et enkelt grep - av og på i løpet av sekunder.

På bagasjebrettet har jeg stort sett en veske. Vesken som vises på bilde bruker jeg til og fra jobb. Her er det plass til pc og alle de små tingene. Til trening har jeg egen veske med ett stort rom. Bagasjebrettet er veldig allsidig i forhold til transport, og du får bedre balanse på sykkelen ved å plassere det her. 

 

Uansett om du skal sykle kort eller langt så tar en Elctra elsykkel deg dit du skal. Brosteiner eller grus.

Kontakt oss for tips og råd for best mulig utnyttelse av din sykkel.

 

Tester av elsykler

Electric Bike Review er en god side med mye informasjon om mange elsykler: electricbikereview.com

Vi har hentet ut video for modellene Townie Commute, Townie og Loft.

 

Townie Commute Go (2018 modell)

Les testen her: electricbikereview.com/electra/townie-commute-go-8i/

 

 

Townie Go 8i (2018 modell)

Les testen her: electricbikereview.com/electra/townie-go/

 

 

Loft Go (2018 modell)

Les testen her: electricbikereview.com/electra/loft-go-8i/

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.