20%
96788 96788 96788 96788 96788 96788 96788 96788 96788

Yuba EL Mundo Transportsykkel

2020 mod, Elsykkel, Sand

(5)

 MINIBUSS PÅ TO HJUL

 200 KG LASTEKAPASITET

 BESTSELGER NÅ SOM ELSYKKEL

Varenr: 110969
44 990,-Kampanjepris
55 990,-Ordinær pris
1 stk nettbutikk
 • 0Intern
 • 1Nettbutikk
 • 0Sykkelpikene Bergen
 • 1Sykkelpikene Oslo Eventyrbrua
 • 1Sykkelpikene Oslo Frogner
 • 1Sykkelpikene Oslo Grünerløkka
 • 1Sykkelpikene Stavanger
 • 0Sykkelpikene Trondheim
Delbetaling velges i kassen
Månedsbeløp Antall måneder Eff. rente Totalt Kostnad Delbetaling forutsetter inngåelse av kredittavtale med Santander med kredittkort etter en kredittvurdering.
BeskrivelseTilbehør Produktanmeldelse
Beskrivelse

Verdens mest solgte longtail transportsykkel

Mundo er verdens mest solgt longtail transportsykkel. Årsaken til det er rett og slett at den var en av de aller første på markedet. Mundo blir av noen omtalt som "mommy powered minivan". Vi kan absolutt støtte opp under den beskrivelsen, enten det er "mommy" eller "daddy" som tramper avgårde. Mundo er elsket av mange. Antagligvis fordi den er enkel å bruke, har god lastekapasitet og er utrolig praktisk. Nå har Mundo endelig kommet som en fullverdig elsykkel med kraftig Shimano E8000 motor.

 

Transportsykkel

EL Mundo har sin arv fra Mundo-serien - en anerkjent og godt utprøvd transportsykkel uten motor. EL Mundo er altså ikke en ny sykkel, men en videreutvikling av en av Yubas eldste modeller. EL Mundo veier omtrent like mye som en vanlig elsykkel, men har lastekapasitet på vanvittige 200 kg. Bagasjebrettet er hele 97 cm langt. Her er det for eksempel plass til to barneseter, 4 barn eller hele ukeinnkjøpet av mat til familien. En annen fancy løsning (ekstrautstyr) er muligheten for å taue sykler på "slepebrettet" som festes på den ene siden av bakhjulet. Ganske unikt!

 

Yuba har to modeller som kan sammenlignes på flere områder. Det er Mundo som vi snakker om her og Spicy Curry. Den største forskjellen utseendemessig er at Spicy Curry har mindre bakhjul og lavere tyngdepunkt på bagasjebrettet. Bagasjebrettet til Mundo har de samme mulighetene som Spicy Curry, og er 2 cm lengre. På samme måte som alle andre sykler fra Yuba er det mange festepunkter for ekstrautstyr. Om det er transport av barn eller varer, så har Yuba ekstrautstyret. EL Mundo bruker mye av standardutstyret til Yuba, men har i tillegg noe som er laget for å passe spesielt til seg selv.

 

Passer alle

God rammegeometri og muligheter for å justere høyde/vinkel gjør at sykkelen passer personer med høyde fra 150 til 200 cm. En allsidig sykkel altså. Setepinnen er festes med hurtigkobling. På den måten kan setehøyden reguleres på få sekunder - en fin mulighet hvis sykkelen brukes av flere. Styret kan heves/senkes og vinkles for å passe best mulig.

 

Shimano E8000 elsykkel

Shimano er sammen med et par andre produsenter markedsleder på både brukervennlighet, holdbarhet og spesifikasjoner på elsykkelsystemer. El Mundo er utstyrt med Shimano E8000. Med det får du både god motorkraft og lang rekkevidde. Det er dessverre ikke mulig å si noe konkret om rekkevidde. Det avgjøres av blant annet vekt, terreng, temperatur og valg av motormodus. Det er mulig å oppnå opptil 100 km rekkevidde pr lading ved gode forhold. Når det gjelder kraft og rekkevidde er det få merkevareprodusenter som kan konkurrerer mot Shimano E8000.

 

Elsykkelsystemet er laget for å fungere. Også under norske forhold. Regn, vind og lave temperaturer går helt fint. Motor, batteri og display er helt vanntett. Om vinteren kan det likevel være lurt å ta av batteriet og lagre det innendørs når det ikke er i bruk. Batteriet er låst med nøkkel når det er montert på sykkelen. Det er mulig å lade mens batteriet er låst fast. eller det kan låses ut for å tas med inn. Displayet er plassert midt på styret. Det er et stort og informativt display med informasjon om blant annet: hastighet, batterikapasitet, motormodus, estimert gjenværende rekkevidde, osv. Det er også her lyset slås på/av. Det er lys både foran og bak, som får strøm fra batteriet til motoren. Displayet kan tas av når det ikke er i bruk.

 

Dersom du har rekkeviddeangst, kan du vurdere å kjøpe ekstra batteri eller ekstra lader. Skulle du gå tom for strøm, så er det ikke verre enn at du må sykle på vanlig måte hjem igjen. Det er fult mulig å bruke sykkelen på vanlig måte uten hjelp fra motoren. Eneste forskjell er den er litt tyngre og at motoren gir en viss motstand i seg selv (pedalene må trekke rundt motoren). Men slapp av - det går helt fint.

 

EL Mundo vs. Spicy Curry V3

Før du kjøper ny longtail transportsykkel bør du vurdere om det er EL Mundo eller Spicy Curry V3 som passer til ditt behov. Vi skal nå gå gjennom de viktigste forskjellene i egenskaper og bruk. Begge modellene passer til både lave og høye personer. Mange høye personer med lange armer sier de trives best på EL Mundo. Det er litt høyere og lenger ramme på EL Mundo. Dersom det sykles lange distanser hver dag, så er det helt klart en fordel med to store hjul som det er på EL Mundo. Det må igjen veies opp mot Spicy Curry sin fordel med lavt bagasjebrett, som igjen gir lavere tyngdepunkt og bedre balanse.

 • Elsykkel. Mundo har Shimano E8000 elsykkelpakke. Spicy Curry har Bosch Cargo Line. I ren motorkraft er det liten forskjell (teoretisk 5 Nm mer på Spicy Curry). Brukervennlighet, generell kvalitet og værbestandighet er også veldig likt.
 • Lastekapasitet. Mundo har som tidligere nevn 2 cm lengre bagasjebrett enn Spicy Curry. For dem som bruker sykkelen til vanlig transport av barn og pikkpakk er det tilstrekkelig lastekapasitet på begge modellene. Både når det gjelder kilo, plass og ekstrautstyr.  
 • Bakhjul og tyngdepunkt. Spicy Curry er karakteristisk med at bakhjulet er mindre enn forhjulet. Årsaken til det lille bakhjulet er for å få et lavere tyngdepunkt, et mer kompakt og stabilt hjul, men ikke minst for å gjøre det enklere å laste sykkelen med unger eller tunge gjenstander. På Spicy Curry klarer unger å "kravle" opp selv. Mundo har lik dimensjon på for- og bakhjul. Den største forskjellen i brukeropplevelse er at Mundo har høyere tyngdepunkt - noe som ikke nødvendigvis er negativt.
 • Ekstrautstyr. Mundo og Spicy Curry bruker mye av det samme ekstrautstyret, men har i tillegg egne tilbehør som bare passer på seg selv. I listen over felles tilbehør finner vi: Monkey Bars, Pop Top Cover, Bread Basket, Ring, Hold On Bars, Pin Lock (rammelås) og Soft Spot. I listen over tilbehør spesielt tilpasset Mundo finner vi: Go- Getter, Towning Tray, Side Boards, Yepp Maxi EasyFit og Leg-Up. I listen over tilbehør spesielt tilpasset Spicy Curry finner vi: 2-Go, 2-Go Extensions, Carry-On, Side boards, Yepp Maxi EasyFit og Roots. Baguette sykkelveske passer på Mundo, men ikke Spicy Curry. Med dette har modellene omtrent likt utvalg av ekstrautstyr, med unntak av at Mundo kan taue sykler med Towing Tray og Spicy Curry kan utstyres med transportbrett Carry-On. Begge modellene har integrert feste for opptil 2 barneseter av typen Yepp Maxi EasyFit.

I bilde under er Spicy Curry lagt over EL Mundo for å vise de grunnleggende forskjellene i utforming. EL Mundo er bare 2 cm lenger på total lengde, selv om det ser ut som mer på bilde.

 

Sammenligning av viktige spesifikasjoner mellom EL Mundo og Spicy Curry V3:

 

  EL Mundo Spicy Curry V3
Motor:

Shimano

E8000

Bosch

Cargo Line

Motorkraft: 70 Nm maks 75 Nm maks
Motor-modus:

Off

Walk assist

Eco

Trail

Boost

Off

Walk assist

Eco

Touring

Sport

Turbo

Batteri:

500 Wh

36V, 14Ah

500 Wh

36V, 13,4Ah

Display: SC-E6010 Kiox
Bagasjebrett: 97 cm 95 cm
Forhjul: 26" x 2.15" 26" x 2.15"
Bakhjul: 26" x 2.15" 20" x 2.0"
Fører høyde: 150 - 200 cm   152 - 195 cm
Lastevekt: 200 kg 136 kg
Vekt: 26 kg 27 kg
Lengde: 212 cm 210 cm
Bremse: Hydraulisk Hydraulisk
Bremseskive: 180 mm 180 mm
Gir: 10 10

 

Vedlikehold og bruk

Sykkelen er laget for å brukes. Ikke vær redd for å bruke den hele året. Sett på piggdekk og bruk den så mye du ønsker. Det er normalt vedlikehold som på "vanlige" sykler. Det er ikke noe spesielt du trenger å vedlikeholde med elsykkelsystemet. Men du er antagelig mer opptatt av å beholde den tekniske integriteten i rammeverket, siden den skal tåle tung last. Gode råd for raskt og enkelt vedlikehold:

 • Skyll sykkelen med ferskvann ofte. Ikke spyl med hard stråle. Bruk egnet rensemiddel. Det er spesielt viktig å rense vekk salt og smuss og vinteren. om vinteren.
 • Smør drivverket etter behov.
 • Fyll luft i dekkene ofte.
 • Som tidligere nevnt er det anbefalt å ta med batteriet inn når det er kaldt ute (helst fra 10 plussgrader og lavere). Det er også mulig å kjøpe et trekk som beskytter mot kulde. Dette er spesielt anbefalt for dem som sykler i veldig lave temperaturer.
 • Bytt kjede når det er utslitt.
 • Juster bremser og gir etter behov. Drivverket blir fortere utslitt dersom du sykler med et gir som "hakker".
 • Sjekk sykkelen for løse skruer ofte. En løs skrue kan medføre følgekonsekvenser som kan være dyr å reparere.
 • Alle sykler liker å lagres under tak. Sykkelen bør parkeres på en måte som gjør at den har mulighet til å tørke jevnlig. 
 • Vi anbefaler å levere sykkelen til rutineservice hos et sykkelverksted minst en gang i året. Hos Sykkelpikene får du gratis service de første årene. Les mer om gratis service her.

 

 Spesifikasjoner

 • Motor: Shimano 8000.
 • Maks motorkraft: 70 Nm.
 • Batteri: Shimano 500 Wh, 36 V, 14 Ah.
 • Display: Shimano SC-E6010.
 • Ramme: Cro-Mo. Longtail.
 • Størrelse: Passer personer mellom 150 - 200 cm
 • Gir: 10 gir.
 • Lastekapasitet: 200 kg.
 • Bremseskive: 180 mm foran og bak.
 • Hjul: 26" x 2,15" Schwalbe Big Ben Plus.
Tilbehør
Produktanmeldelse
Gjennomsnittlig vurdering:
(5)

Magne 29.11.2020 Veldig fornøyd med sykkelen. Digger fargen, og de tykke rørene den er laget av. Den virker solid, hjul med masse eiker, bremser som stopper 200 kg i nedoverbakke og en solid støtte den kan stå på når man laster opp. Bruker den daglig til og fra skole, med to barn på tilsammen 60kg. Kjøpte til monkey bars, og side boards, samt to Hoodie puter. Putene passet perfekt etter hverandre på bagasjebrettet. Har også prøvd med tre barn på totalt 100kg. Det gikk også fint når vi hadde kommet opp i fart, men ble det litt utfordrende å holde den oppreist under påstigning. Man må holde på den mens ungene klatrer oppi så den ikke velter. Anbefaler å tenke på hvor sekker skal henges på vei hjem. Vi blir nok å kjøpe til en stor sykkelveske eller bread basket. Men Prisen på ekstrautstyr er drøy. Motoren virker sterk, og drar fint to småskolebarn opp de bratteste bakkene. Har også en vanlig el-sykkel med Bosch Performance Line motor å sammenligne med, og Shimano-motoren på Mundoen lager noe mer lyd, og virker muligens litt daffere, men for all del, er den bra nok. Rekkevidde fra ca 35km nå i kuldegrader med unger bakpå og motoren på maks. Og vi kjører alltid med den på maks. Har enda ikke prøvd den i sommer-temp. Jeg er over 195 og sitter helt greit etter å ha justert styret opp til maks. Sittestillingen er veldig oppreist, og ikke veldig aggressiv, men ser ikke for meg at det blir så mye racing langs Tour the Finans (mellom Lysaker og Aker Brygge) uansett ;-) men hvem vet, vi klarer 25 på flatmark, og ca 10 km/t opp de bratteste bakkene. Så det blir 4 stjerner fra meg, flott sykkel, trekker litt for motorlyd og at ekstrautstyr-prisen er så drøy.
 
Upassende?

Anders Wik 17.11.2020 Kjøpte denne i versjonen uten motor. På flatene går det fint uten motor, men i motbakker blir det ofte tungt. Barna elsker å sitte på! Burde ha kjøpt denne for lenge siden. Liker godt at det er 26 hjul og stiv gaffel. Siden ramme og gaffel er i stål er det god komfort uten dempegaffel.
 
Upassende?

Hilde Runningen 05.11.2020 Dette er en helt fantastisk sykkel som har vært til stor glede for bade liten og stor I familien. Det er god plass til tre barn bakpå når minstejenten på 2,5 år sitter i barnesete. Kjempegod motor som gjør at det er lett som en lek å sykle opp på Fløyen i Bergen med fult bagasjebrett. Jeg kan anbefalle denne sykkelen til ALLE småbarnfamilier.
 
Upassende?

Hilde Runningen 05.11.2020 En fantastisk god sykkel som har gitt stor glede for små og store i familien. God plass til tre barn når en sitter i barnesete (2 åringen). Brukes til og fra barnehagen hver dag uansett vær. Fantastisk god motor som gjør at man lett kan ta en sykkeltur opp på Fløyen i Bergen med fult bagasjebrett.
 
Upassende?

Anne Grete Antonsen 09.07.2020 Hentet denne sykkelen idag & bare ELSKER den allerede! Suser avgårde, også i oppoverbakker & med 2 store barn bakpå! Anbefaler virkelig denne sykkelen! "Bil" nr 2!!
 
Upassende?
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.