10 GODE grunner til hvorfor du bør velge elsykkel

Hvis du ikke har en elsykkel, så har du kanskje vurdert å gå til innkjøp. Og det finnes mange grunner til hvorfor du bør velge elsykkel, men vi har valgt å gi deg de 10 beste grunnene.

 

 

1. Billigere enn bil

For noen så er det et ønske om å slippe å bruke bil. For mange er det et ønske om å slippe å eie bil nr 2. Hvis vi tar utganspunktet i utgiftene knyttet til å bruke en bil slik som bensin, bompenger, forsikring, årsavgift, parkering, vedlikehold, reparasjoner, olje og dekk, så vil en bil koste deg ca 50.000 kr i året. For en elsykkel så snakker vi en liten brøkdel av denne summen. De eneste utgiftene du vil ha er når elsykkelen trenger bytte av slitasjedeler. Å lade opp batteriet koster ca 50 øre pr gang. Forsikring av elsykkelen er det mange som ønsker at det skal inngå i innboforsikringen og koster ca 100 kr ekstra i måneden. Summen du bruker på ny elsykkel dekkes raskt inn mot det å ikke bruke bilen.

 

2. Du slipper kø

Å stå i kø er ikke bare noe av det kjedeligste man kan gjøre, det er også svært skadelig for miljøet. Det bygges stadig nye veier, og i mellomtiden blir vi saktekjørende på omkjøringsveier og hvis en bil får motorstopp lammer det trafikken helt, og riskierer å komme 2 timer senere hjem enn vanlig. Med elsykkel suser du forbi trafikken og er fremme til det samme tidspunktet hver dag.

 

3. Du slipper parkering

Med elsykkel slipper du å kjøre på kryss og tvers av byen for å finne ledig parkeringsplass. I tillegg slipper du å betale for parkering.

 

4. Alder ingen hindring

Å sykle med hjelp av motor gjør at flere og flere eldre har fått en ny hverdag med å nå kunne komme seg rundt. De får nå evnen, tillitten og friheten til å sykle slik som de en gang gjorde, kanskje til og med sykle mere enn de noen gang har gjort.

 

5. Det er miljøvennlig

Selvom sykkelen kommer med motor, så gir det null skadelig utslipp, noe som gjør elsykkel til en av de mest miljøvennlige transportmidlene som er. Hvis flere sykler i stedet for å kjøre bil blir lufta i byen reinere, det blir mindre støy, og bymiljøet blir mer attraktivt. Når byen bruker mindre plass på parkering for bil blir det mer plass til fortau, benker og blomster.

 

6. Det er gøy også for barna

Barn elsker å sykle, og synes det er ekstra gøy når foreldre eller besteforeldre blir med. Og for mange voksne blir terskelen for å være med på sykkeltur veldig lav ved bruk av elsykkel. For de som sykler med mindre barn blir også sykkelturen gøyere med elsykkel. Når motbakkene kommer blir det ikke lengre tungt. Både store og små koser seg på tur.

 

 

7. Elsykkel gir deg frisk luft

Du opplever omgivelsene på en annen måte. Et smil, en blomst i grøftekanten og frisk luft i ansiktet. Du får både bedre humør og kommer i bedre form. Du sover bedre. Litt mosjon hver dag gjør at du forbedrer søvnkvaliteten.

 

8. Du kan utforske steder du ellers aldri ser

Nå vil ingenting hindre deg i å utforske nye deler av byen eller landet. Å ta en omvei og oppdage nye steder koster ingen krefter. Enten du sykler alene eller har hektet på en sykkelvogn med barna i, med elsykkelen kan du komme deg på fine utflukter, ta spennende omveier og gjøre selv små turer til fine opplevelser. På sykkel kan du se folk i øya. Du kan hilse på naboen din, og hvis du har god tid kan du legge hjemveien langs Akerselva eller en gate du ikke har vært i før.

 

9. Det er gøy!

Det er ikke alle som synes det er like gøy å sykle, men med en elsykkel blir det som en lek. Sykkelgleden fungerer ofte som motivasjon til å sykle mer, oftere og lengre!

 

10. Du kan transportere opptil 130 kg

På litt større elsykler, slik som transportsykler, så kan du nå få en elsykkel som lar deg transportere opp til 3 barn, eller 130 kg epler om du vil. Både sykkel og motor er så sterk at du vil komme deg like lett frem som du skulle syklet alene på en mindre elsykkel. Dette gir store muligheter for familier der barn skal i barnehage før man selv skal sykle til jobb. Og på vei hjem skal det handles inn middag for dagen. Du kan se oversikt over alle våre transportsykler her

 

 

 

 

 

 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.