Electra Townie Commute Go! 8i Elsykkel

2019 mod, Bosch, 8 gir, White

Varenr: 546031
27 990,-
Velg Variant her:
Velg Variant her:
5+ stk nettbutikk
 • 5+Nettbutikk
 • 2Sykkelpikene Bergen
 • 0Sykkelpikene Kristiansand
 • 0Sykkelpikene Oslo Bogstadveien
 • 0Sykkelpikene Oslo Eventyrbrua
 • 2Sykkelpikene Oslo Grünerløkka
 • 2Sykkelpikene Stavanger
 • 1Sykkelpikene Trondheim
BeskrivelseTilbehørAlternativer Produktanmeldelse
Beskrivelse

Egenskapene ligger i navnet

En spesielt praktisk bysykkel for pendlere ... eller hvem som helst.

Sykkelen er pen, og du er like fin når du kommer frem. Du sitter nemlig rett opp og ned på en godt gjennomført elsykkel. Sittestillingen gir god oversikt i trafikken og du setter bare foten i bakken ved stopp - uten å gå av sete. Townie Commute er basert på den kjente Townie-rammen.

 

Det fine med å velge en elsykkel fra Electra er at du blir fornøyd og vi blir fornøyd. Alle blir fornøyd. Vi har laget en artikkel som sammenligner syklene. Les mer her ...

 

Vi er sikker på at du kommer til å like den. Våre kunder som prøvesykler i en av våre butikker er enig. Du trenger ikke være bekymret. Denne sykkelen er like god og enkel i bruk som du håper!

 

Townie Commute Go! kan på mange måter sammenlignes med Loft Go!. Største forskjell er at sistnevnte har et styre med mindre bue og en annen motor (Bosch Active Line Plus). Det er mulig å sammenligne modellene på denne siden: https://www.electrabike.no/sammenligning 

 

Kort oppsummert er dette en helårs elsykkel med motor og batteri av typen Bosch Performance Line. 28" hjul. Hydrauliske skivebremser fra Tektro. 8 interne gir av typen Shimano Nexus. Frontbrett og bagasjebrett. Lys foran og bak. Rammelås fra ABUS. Levert 99 % ferdig montert på døra over hele landet. Og er ellers helt komplett med støtte, skjermer, osv.

 

 

Garanti

Sykkelpikene leverer sykkelen med smilegaranti :-) Bosch gir 5 år garanti på motor, elektrisk og batteri. Sykkelpikene gir 3 år gratis service (les mer...). Norges lover gir deg full reklamasjonsrett (når du kjøpes fra norsk butikk. For eksempel Sykkelpikene). Sykkelpikene er Norges største forhandler av Electra og kjøper utelukkende direkte fra produsent. Sykkelpikene sine ansatte er Bosch-sertifiserte. Det har seg slik at til og med sjåføren som kjører mellom våre butikker og leverer til våre kunder er Bosch-sertifisert. 

 

Riktig sittestilling

Dette er en elsykkel til allsidig hverdagsbruk. Sittestillingen er oppreist slik at du får blikket fremover. Helt perfekt i travle gater. Sete er behagelig og styret er buet. Electra sin patenterte ramme er så godt egnet at den passer så og si alle. Rammen er utformet slik at føreren får strekt benet helt ut under sykling, samtidig som foten rekker ned til bakken ved stans. Dette gir føreren god kontroll, samtidig som sikkerhet og ergonomisk sittestilling ivaretas på best mulig måte. Electra kaller utformingen "Flat Foot Technology", og er altså patentert.

 

Størrelse

Rammen er patentert - den er rett og slett ekstremt godt egnet til allsidig hverdagsbruk. Rammens utforming i kombinasjon med mye justeringsmulighet i både høyde og vinkel på sete og styre gjør den meget fleksibel. Sykkelpikene selger flere elsykler enn mange grossister. Vi har til nå kun en håndfull eksempler på voksne som ikke passer, eller føler at de ikke passer en elsykkel fra Electra. Sykkelen leveres kun i én størrelse. Electra eies av verdens største sykkelprodusenter (Trek). Det sier kanskje seg selv ... når verdens største produsent bestemmer seg for å levere modellen i kun én størrelse så er den laget for å passe så og si alle. For optimal sykkelposisjon anbefales sykkelen til personer som er ca 155 -  185 cm høye. Når setet er på det laveste er det ca 72 cm ned til pedalene. Samme mål på det høyeste er ca 102 cm

Når et par skal bruke samme sykkel velges det ofte en damesykkel. Vi liker egentlig ikke å kalle variantene for damesykkel og herresykkel. Det er likevel slik at damesykler er litt lavere og litt kortere mellom sete og styre.

 

Brukervennlighet slik du forventer

Det er brukt mye tid på å lage en god sykkel med egenskapene du forventer, samtidig som den er ekstremt enkel i bruk. Alt er laget for å fungere. Både motor, batteri, gir, bremser og ramme. Sykkelen tåler å brukes hele året. Det er likevel lurt å tenke litt etter når minusgradene begynner å bli veldig mange (slik er det med alle elsykler). Som nevnt leveres sykkelen helt komplett. Lyse foran og bak styres fra displayet som tilhører motoren. Et display som for øvrig kan tas av når sykkelen ikke er i bruk. Motor, display og batteri tåler regn. All slags regn. Setet er som på andre Electra sykler... stort og mykt. Sittestillingen kan justeres mye. Både sadel og styre kan heves, senkes og tiltes slik at det passer deg. Du sitter bedre og tryggere på en Electra Townie sykkel.

På styret finner du hydrauliske bremser til foran og bak, giring på høyre side og panel for valg av kjøremodus på venstre side. På panelet er det en liten knapp som holdes inne for å aktivere trilleassistanse.

Displayet på styret er veldig praktisk. Her får du god oversikt over alt. Det er fire knapper: motor på/av, lys foran og bak, resett knapp og meny knapp. Skjermen er todelt. Øverst ser du alltid hastighet, batterinivå og kjøremodus. Nederst kan du velge mellom klokke, maks oppnådd hastighet, gjennomsnittsfart, hvor lenge du har syklet, hvor lenge du kan sykle før lading og total distanse syklet. Displayet kan tas av og legges i vesken når du ikke bruker det.

 

Barn på sykkel

Du kan helt fint ta med barn på Townie Commute Go!. Den kan trekke alle vanlige sykkelvogner. Det er mulig å feste inntil ett barnesete på bagasjebrettet, som har en anbefalt lastekapasitet på maks 25 kg. Det er ikke mulig å ha barn på frontbrettet. Sykkelen har tilstrekkelig bremsekapasitet så lenge du laster sykkelvognen fornuftig.

 

Motor og batteri

Hele elsykkel-systemet er levert av Bosch. Markedslederen på elsykkel-teknologi. Når du velger en elsykkel med utstyr fra Bosch kan du være sikker på å få det beste. Det finnes ingen produsenter som er vesentlig bedre enn Bosch. Det finnes noen som er like gode, men ingen som er totalt sett bedre. Det gjelder både rekkevidde, restverdi, brukervennlighet og driftssikkerhet.

Sykkelen er utstyrt med motor av typen Bosch Performance Line. Den kraftigste motoren for normal/allsidig bruk (opptil 50 Nm trekkraft). Når du sykler oppleves motoren som en forlengelse av benet. 1000 ganger i sekundet går det signaler fra pedalen til motoren. Den stopper og starter fortere en du klarer å reagere. Motoren er på kranken, som er anbefalt plassering for best ballanse. Det er 5 motormodus: OFF, ECO, TOURING, SPORT og TURBO. Modusene endrer ikke på hastighet, kun motorkraft. Når motoren er slått av sykler du på vanlig måte. I eco sparer motoren mest mulig energi for lengst rekkevidde. I turbo får du maks kraft og motoren reagerer raskere på dine bevegelser. Motoren tåler norsk klima uten problem, så lenge batteriet tas med inn i romtemperatur når det er kalt og lagrer sykkelen innendørs ved mange minusgrader.

Størrelsen på batteriet er 400 Wh. Når du kjøper elsykkel fra Sykkelpikene kan du kjøpe ekstra batteri i størrelsene 300 , 400 og 500 Wh. Alle rammemonterte batteri fra Bosch har lik festemekanisme og like dimensjoner. Du kan dermed låne batteri eller lader til din venn eller kollega. Det er umulig å si noe om rekkevidde. Vi skulle gjerne ønske, men det er rett og slett helt umulig. Det er mange variable faktorer som har innvirkning på regnestykket. Vekt, temperatur, terreng og motormodus er noen. Dersom vi skal driste oss til å si noe, må vi stole på produsenten. Bosch sier selv at rekkevidden på et 400 Wh betteri er mellom 40 - 120 km, der 120 km er i eco modus. Det er viktig å huske på at det finnes ingen produsenter med vesentlig bedre rekkevidde enn Bosch. Lading går fort. På samme måte som en mobiltelefon kan du lade mye eller lite. Ofte eller sjeldent. Det tar ca 1,5 time å lade 50 % og ca 3,5 time å lade 100 %. Laderen som følger med ser ut som en PC lader. Det er mulig å lade mens batteriet er montert på sykkelen, eller du kan ta batteriet av og lade inne. Batteriet er låst fast når den er montert på sykkelen. For å låse den ut bruker du samme nøkkel som rammelåsen.

 

Electra som sykkelprodusent

Electra er et amerikansk sykkelmerke, etablert for ca 20 år siden. Electra eies av amerikanske TREK, som er en av verdens største sykkelprodusenter. Electra er på mange måter TREK sitt "lifestyle" merke i et ellers stort sortiment med alt fra landeveissykler til mountain bike. Electra er spesielt kjent for sin personlige stil og komfortable sittestilling. Rammens utforming er så godt egnet for ergonomisk riktig sittestilling at den er patentert. Rammens utforming i kombinasjon med mye justeringsmulighet for høyde og vinkel på både sete og styre gjør at syklene passer så og si alle. Både lave og høye personer. Syklene er laget for å brukes. Rammen er av aluminium, lakken tåler å bli ripete og delene kommer fra kjente produsenter. Det er rett og slett helårssykler. Service og reparasjon kan utføres hos alle vanlige sykkelverksteder. Sykkelpikene er størst på Electra i Skandinavia. Vi kjøper alt fra offisiell leverandør i Tyskland. Vi har dermed tilgang til alt ved behov.

 

Montering

Electra elsykler som leveres til Sykkelpikene ankommer 99 % ferdig montert. Det er verd å legge merke til siden enkelte utenlandske nettbutikker leverer i liten eske med MYE montering. Elsyklene våres monteres i Tyskland før de videresendes til Norge. Dersom du bestiller for hjemlevering så vil du med et minimum av praktisk erfaring klargjøre sykkelen på under 30 minutter. Vi bruker 10-15 minutter. Bestiller du for levering i butikk så vil du få den ferdig montert med mindre du ønsker noe annet.

 

Fargen

Svart blank. Helt svart. Alt er svart. Også ringeklokken som følger med er i matchende svart farge.

 

Teknisk

Det er 8 gir av typen Shimano Nexus. Et driftssikkert system som trenger lite vedlikehold. Girjustering klarer du helt fint selv, også hvis du aldri har gjort det før. Giring skjer sømløst uten at kjedet hopper opp og ned mellom tannhjulene. Kjeder på sykler med Nexus-gir holder dermed lenger. Hydrauliske skivebremser kommer fra Tektro. Skivebremser bremser bra i alle situasjoner. Du merker det godt dersom du klyper til med maks kapasitet Både gir og bremser er godt beskyttet og trenger mindre vedlikehold. Rammen er av aluminium. Lakken tåler å bli ripete uten at det begynner å flasse. Totalt sett er dette en værbestandig, solid og godt bygd helårssykkel.

 

Spesifikasjoner:

 • Motor: Bosch Performance Line Cruise
 • Batteri: Bosch 11Ah, 400wh, 36V
 • Gir: 8 gir. Shimano Nexus, m/Freewheel, 36H.
 • Farge: Svart blank. Ikke metalic.  
 • Ramme: Aluminium-alloy. Townie Go! 6061-T6, Flat Foot Technology.
 • Gaffel: Hi-Ten steel unicrown, rett/konisk.
 • Headset: 1 1/8" steel gjenget/semi-integrert.
 • Bremser: Front: Tektro Hydraulic Disc Brakes, 36H Bak: Tektro Hydraulic Disc Brakes
 • Felg: Aluminium-alloy. 36H.
 • Spiler: 14G stainless, m/messing koblinger.
 • Nav forhjul: Aluminium-alloy.
 • Nav bakhjul: Aluminium-alloy.
 • Dekk: Schwalbe Fat Frank 700 X 2.0", dekk m/punkteringsbeskyttelse - Kevlar Guard Casing, 67TPI.
 • Kranksett: Aluminium-alloy. Smidd FSA, 170 mm.
 • Pedaler: Aluminium-alloy. M/sklibeskyttelse og orange refleks.
 • Giring: Shimano Nexus, bytter gir med vrider på håndtaket, 8-gir.
 • Drev: Shimano, 20T.
 • Kjede: KMC X10e, 1/2' x 3/32".
 • Bremsehåndtak: Aluminium-alloy. Tektro Auriga.
 • Sadel: Ergonomisk m/støtdempende elastomer.
 • Setepinne: Aluminium-alloy. Dobbel bolt, micro justerbar, 27.2mm X 350mm.
 • Styre: Aluminium-alloy. Townie, 6061-T6.
 • Stem: Aluminium-alloy. Smidd, 22.2mm, Quill.
 • Håndtak: Electra, sadel matchende leatherette.
 • Driftstemperatur (omgivelser): -10 til +40 celsius. Må ikke utsettes for frostspreng, som oppstår dersom regnvann trenger inn og ikke rekker å renne vekk eller tørke før det fryser til is.
 • Lagringstemperatur (omgivelser): -10 til +60 celsius.
 • Ladetemperatur (omgivelser): 0 til + 40 celsius.
 • Beskyttels mot omgivelser (motor og batteri): IP 54
 • Vekt: 24 kg

 

Følger med: Bosch 400 batteri og lader, Bosch Intuvia konsoll, aluminium bagasjebrett, Spanniga LED front og bak lys, ABUS rammelås, lakkerte skjermer som matcher sykkelen, lakkert baggasjebrett, frontbærer og ringeklokke som matcher sykkelen, kabler og wiere er trekt innvendig gjennom rammen, felger og dekk som matcher sykkelen, stainless steel og anti rust deler.

Tilbehør
Alternativer
Produktanmeldelse
Gjennomsnittlig vurdering:
Logg inn for å skrive anmeldelse...

Vigdis Isaksen 13.06.2019 Superfornøyd med kjøpet. Strålende fornøyd med sykkel og service i butikken på Løkka🙂
 
Upassende?

Merete Helland 05.06.2019 Beste investeringen jeg har gjort! Løp og kjøp:-) Fantastisk service på Grünerløkka!
 
Upassende?

Ester Selvikvåg 03.06.2019 Hentet sykkelen hos Sykkelpikene i Stavanger. Fantastisk betjening og service. En fornøyelse å sykkle på. Sitter godt og enkel og betjene. Kan bare anbefales.
 
Upassende?

Alison 01.06.2019 Jeg har hatt min Townie Commute nå i ett år og er like fornøyd i dag som dagen jeg tok den hjem. Stillig og behagelig design! Fantastisk å sykle på.. bakkene i Bergen er ingen hinder! 😊 Anbefales!
 
Upassende?

Anne Lovise Wikre 29.05.2019 Hentet min sykkel hos Sykkelpikene i Stavanger i dag. Fantastisk god sykkel. God å sitte på og god å sykle. Gleder meg til mange sykkelturer fremover. Butikken hadde veldig hyggelig betjening med god service og høy kompetanse.
 
Upassende?

Hanne May Helvig Helvig Hetland 27.05.2019 Sykkelen ser veldig fin ut! Den har god rekkevidde og er veldig behagelig å bruke. Anbefales!!
 
Upassende?

Reierth Andersen Bente 27.05.2019 Mottok min sykkel fra Sykkelpikene for noen få dager siden. Sykkel derfra har lenge vært et stort ønske, og nå er den endelig her. Så langt er jeg superfornøyd, den er stabil og stødig, jeg sitter godt, akkurat slik jeg hadde håpet den skulle være.
 
Upassende?

Reierth Andersen Bente 27.05.2019 Mottok min sykkel fra Sykkelpikene for noen få dager siden. Sykkel derfra har lenge vært et stort ønske, og nå er den endelig her. Så langt er jeg superfornøyd, den er stabil og stødig, jeg sitter godt, akkurat slik jeg hadde håpet den skulle være.
 
Upassende?

Emilie 25.05.2019 Elsker denne sykkelen – ikke bare ser den fantastisk ut, men den er også fantastisk å sykle på. Veldig bra giring uten hopping mellom tannhjul. Computeren er veldig intuitiv og enkel å forstå. Bra med bagasjebrett både foran og bak, man kan få med seg mye på denne! Hurra for Electra Townie!
 
Upassende?

Anlaug 24.05.2019 Dette er min andre sykkel fra Sykkelpikene! Syklene er gode, pålitelige, tåler vær og vind- og har ikke tegn til rust på tross av vestlands klima! Ungene slåss om sykkelen og derfor har jeg nå kjøpt en til slik at jeg får behold min selv! sittestillingen er genial: du har god oversikt, god balanse og du får følelsen av å sitte trygt. De få gangene det har vært noe- en skrue som har løsnet, lyset som må skiftes: har Sykkelpikene Stavanger gitt oss fantastisk god service! Anbefaler veldig både Sykkelpikene og akkurat denne sykkelen!
 
Upassende?
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.